skip to Main Content

Voedingssupplementen ook bij een gezonde leefstijl

Voedingssupplementen Ook Bij Een Gezonde Leefstijl

‘Waarom slik jij voedingssupplementen terwijl je zo gezond eet en leeft?’ wordt me wel eens gevraagd. Degenen die mij kennen weten dat voeding mijn beste medicijn is. Toch slik ik wat extra natuurlijke voedingssupplementen van Vitakruid ondanks mijn gezonde leefstijl.

Gewoon omdat je soms wat extra’s nodig hebt.

Ik kies voor Vitakruid omdat dit pure, eerlijke en natuurlijke supplementen zijn. Ik volg bij Vitakruid mijn opleidingen en heb er regelmatig kennis bijeenkomsten om up to date te blijven.

Mijn internist, die ooit de ziekte van Crohn bij mij diagnosticeerde en mij (chemische) pillen voorschreef en ook vertelde dat mijn galblaas vol gruis zat en nodig verwijderd moest worden, noemt mij een medisch wonder. Nergens meer last van sinds ik mijn voedingspatroon drastisch veranderde en bepaalde voedingssupplementen ging slikken. ( o.a. Curcuma C3-2x )

Ik besef ook wel dat helaas niet iedereen het redt met enkel het aanpassen van voedingsgewoontes en eventueel voedingssupplementen, maar het is het proberen meer dan 100 % waard! Neem je voedingspatroon eens goed onder de loep.

Meisje met groente

 

 

Ik blijf zeggen:

Gezonde voeding is het beste medicijn!

Wist je dat meer dan 80% van alle (chronische) ziektes ontstaan door slechte voedings- en leefgewoontes?

 

 

 

 

In mijn keukenkastje kom je absoluut geen smaakmakers tegen uit een pakje of zakje van de bekende merken. Ik gebruik alleen verse kruiden en producten.

 • Ik lees etiketten op verpakkingen en vermijd E-nummers.
 • Geen magnetron maaltijden en kant en klare snelle hap komt mijn keuken meer in; daar was ik trouwens nooit zo dol op.
 • Ik eet gevarieerd en maak alles lekker zelf.
 • Geen ontbijt, middag- of avond eten is hetzelfde.
 • Ben een flexitariër en eet zoveel mogelijk verse  groente en fruit. Soms bio kip van de kippenboer, stukje zalm of ander soort vis van de visboer en heel zelden een stukje vlees van de keurslager.
 • Verpakte vlees, kip- en visproducten loop ik hard voorbij in de supermarkt, geen idee waar dat vandaan komt.
 • Mijn groente en fruit haal ik het liefst bij de groenteman of op de markt. Voordeel hiervan is ook dat ik precies kan aangeven hoeveel ik van iets wil hebben.
 • Ik drink geen alcohol en/of frisdrank, maar gezuiverd water, soms met smaakje verse citroen, komkommer, gember; er is genoeg variatie te bedenken. Verder lekkere kruidenthee en met mate vers geperst fruit, hoewel ik weet dat bij het uitpersen van fruit je wel de nodige vezels verliest en je natuurlijk suiker binnenkrijgt.
 • Matig koffie en melkproducten.

Wat staat er op het menu?

Elke dag iets anders en nooit hetzelfde, zodat ik van alles en nog wat binnen krijg. Ik houd nu eenmaal erg van koken en gezond eten, dat scheelt een hoop, en ik besteed daar dan ook heel veel tijd en aandacht aan.

Ik kies groente en fruit uit het seizoen en wat van dichtbij komt, dus geen boerenkool in de zomer of aardbeien in de winter om het zo maar simpel te zeggen.

Meeste koop ik op de markt, toko of bio winkel. Onsje van dit en pondje van dat. Niets verpakt, voorgesneden of lang houdbaar, maar alles lekker fris en vers!  

Orhorexia is het nieuwe woord voor te gezond  bezig zijn. Ik handhaaf de 80/20 methode. Beetje onzin eigenlijk, want ik ga heus niet tellen en rekenen en geniet van de voeding die ons gegeven is en de ruime keuze daarin.  Af en toe minder gezond en een beetje ‘zondigen’ is geen ramp. Ik doe dat natuurlijk ook en dat kan en mag best als het maar geen dagelijkse gewoonte wordt. 

Ongezond eten komt vaak voort uit onwetendheid en vooral door alle misleidende reclames in de supermarkt en het nieuws. Reclames en etiketten  beloven je gezonde voeding en zetten je op het verkeerde been. Niets is wat het lijkt.

Voedingssupplementen kunnen een welkome aanvulling zijn bij bepaalde tekorten, ook al eet je gezond.

Denk bijvoorbeeld aan personen die weinig buiten komen en dus weinig of geen zonlicht krijgen, iets wat helaas veel voorkomt in ons klimaat. Hierdoor kan er een gebrek aan vitamine D ontstaan. Deze ‘zonnevitamine’ hebben we hard nodig voor onze botten, maar ook voor het afweersysteem en zenuwstelsel. Denk hierbij aan kinderen in de groei maar ook aan ouderen..

B12 tekort komt vaker voor dan je denkt, vooral bij vegetariërs en veganisten. B12  zit alleen  in voedingsmiddelen van dierlijke afkomst, zoals melkproducten, eieren, vis en vlees. Vitamine B12 is nodig voor de aanmaak van rode bloedcellen. Rode bloedcellen zijn nodig om zuurstof in je bloed te vervoeren en nodig voor de goede werking van het zenuwstelsel.

Pillen  in het wilde weg gaan slikken is niet verstandig. Vraag je huisarts eens om een bloedtest of ga eens naar een natuur- of orthomoleculaire arts. Zeker adviseer ik om niet in te slaan bij bepaalde populaire  ketens of in de supermarkt, waar o.a. de Multi vitamines, B12, Magnesium, D vitamines, pijnstillers en afslankpillen in het wilde weg te koop zijn.  Laat je goed adviseren en kies sowieso voor natuurlijke supplementen en niet voor de chemische- en goedkope varianten. Die kun je wat mij betreft net zo goed direct door de plee spoelen. Zonde van je geld.

Wat is zelf elke dag neem zijn de Super Greens. 

Omdat ik helaas fibromyalgie heb en leef met pijn neem ik elke dag een schepje Atrimove. 

Soms wissel ik af met een ander supplement zoals bijv. Glucosamine, of Groenlipmossel extract & Ovomet. Bij mij helpt het verzachtend. Beter dan alle pijnstillers van de huisarts, waar ik weer maagtabletten voor moet slikken en duf van word.

Dan nog elke dag  Multi vitamines , dag & nacht voor de vrouw, en Curcuma. 

Ondanks dat ik veel fruit binnen krijg neem ik dagelijks nog een Vitamine C.

Soms een kuurtje Bio Mineralen.

Ik hoor sommigen al zeggen en denken: Ja, maar,…….

 • Ik heb niet zoveel tijd om te koken
 • Kan niet overdag naar de markt voor vers fruit en groente
 • Het is zo makkelijk die voorgesneden en verpakte groente (en daar is eigenlijk ook niets mis mee zolang je er maar geen kruidenpakjes aan toevoegt). En let op! Alles met een lange houdbaarheidsdatum is iets aan toegevoegd.
 • Jij hebt makkelijk praten……
 • Kan me geen dure supplementen veroorloven
 • Ik houd niet van groente
 • Biologisch eten is mij te duur
 • Wil gewoon elke dag een stuk vlees op mijn bord

Mijn ‘geen zin in koken’ tips:

 1. Maak van koken een gezellig feestje. Neem er de tijd voor
 2. Kies voor gevarieerd en veel kleur op je bord
 3. Zet je lievelings- muziekje op of luister naar de dag belevenissen  van je geliefde en/of kinderen tijdens het koken. Wie weet gaan ze het leuk vinden om mee te helpen in de keuken. Hoe gezellig kan dat zijn! Lekker samen kokkerellen.
 4. Vooral kleine kinderen vinden dat vaak leuk en jong geleerd is……
 5. Een keer geen zin in koken is geen probleem. 7 dagen per week wel!

Heb je vragen over supplementen, laat het me dan weten via het contactformulier

Gezonde groeten,

Celinda ten Brink

Back To Top