skip to Main Content

Vitakruid, kennis, kwaliteit en advies

Vitakruid, Kennis, Kwaliteit En Advies

Vitakruid: gebouwd op het fundament kennis, kwaliteit en advies.

door Bob van Inge, Directeur / Eigenaar Vitakruid

 

Van Celinda (Changing Life) ontving ik de uitnodiging om een gastblog te schrijven over ons bedrijf, Vitakruid. Dank daarvoor Celinda!

Elly Korzelius

Elly Korzelius, oprichtster van Vitakruid

Vitakruid is opgericht door mijn moeder, Elly Korzelius. Vanuit haar praktijk in de Traditionele Chinese Geneeskunde begon zij zich steeds meer te verdiepen in de orthomoleculaire geneeskunde. Meer en meer begon zij zich te richten op voedingsadviezen gericht op de verbetering van het bewegingsapparaat. Naast haar praktijk verkocht zij al diverse voedingssupplementen.

Op 1 mei 2003 richtte zij de eenmanszaak Vitakruid op. Vita staat voor leven en vitamines. Kruid verwijst naar haar achtergrond in de Traditionele Chinese geneeskunde.

Uit ontevredenheid over de supplementen die destijds op de markt waren, begon zij haar eigen suppleties te ontwikkelen in samenwerking met diverse consultants. De laatste drie jaar van haar praktijk waren meer op dit proces gericht, dan op de praktijk zelf. Elly was voornamelijk bezig met het analyseren van wetenschappelijke artikelen, talloze overleggen met consultants, een netwerk opbouwen voor de werving van hoge kwaliteit grondstoffen en in die periode begon zij ook met het schrijven van haar twee boeken. Aan het einde van 2002 was het dan zover, haar eigen merk was geboren: Vitakruid!

Bob van Inge

Bob van Inge, directeur en eigenaar van Vitakruid

In de beginjaren van Vitakruid hielp ik als scholier mee in de administratie en orderverwerking. Later als student hebben mijn ouders me alle ruimte gegeven om alle facetten van het bedrijf te leren kennen. Het allerbelangrijkste wat ik heb meegekregen is om producten te ontwikkelen die een toegevoegde waarde hebben. En dat betekent een superieure kwaliteit bieden, terwijl je er een eerlijke prijs voor vraagt. De visie van mijn moeder, en dus eigenlijk ook van het merk Vitakruid, is dat gezondheid bereikbaar moet zijn voor mensen. Wanneer je een product ontwikkeld die niet veel waarde biedt, maar toch een prijs heeft, dan heet dat duurkoop. Wij zoeken naar nutriënten die meer waarde hebben dan dat ze kosten.

Het is de missie van Vitakruid om de gezondheid van mensen te bevorderen door het ontwikkelen van gezondheidsproducten die de huidige excelleren. Ieder product van Vitakruid moet een superieure waarde voor geld hebben, waarin kwaliteit onze eerste prioriteit is. Op die manier bestaat het assortiment van Vitakruid enkel uit de beste keuzes: voor zowel de goed gevulde portemonnee als de minder gevulde portemonnee.

Bij het ontwikkelen van producten ontstaat er een gigantische hoeveelheid kennis. Onze bedrijfsstructuur is zo ingericht dat deze kennis niet verloren gaat. De kennis wordt vertaald naar praktische informatie voor professionals in de gezondheidszorg. Dat uit zich niet alleen in uitgebreide productinformatie, maar ook in een vademecum, lezingen, bijscholingen tot volledige beroepsopleidingen. Daarnaast is iedereen binnen Vitakruid orthomoleculair geschoold. Advies en service staan bij ons hoog in het vaandel. Daarbij proberen we zo weinig als mogelijk door te verbinden, zodat de klant direct met haar vraagstuk geholpen wordt.

Butler met Vitamine B12

Vitakruid heeft in zijn gehele bestaan altijd een gezonde groei doorgemaakt.

Altijd gefocust op de samenwerking met de professionele zorgverlener. De basis van onze strategie is al jaren hetzelfde, alleen de uitvoering wordt steeds verder geperfectioneerd. De organisatie van Vitakruid onderscheidt zich in toenemende mate op gebied van dienstverlening en product. Met als fundament: kennis.

De kennis die aanwezig is in de organisatie zelf, maar ook bij de teamleden, zorgt voor een continue ontwikkeling van ons opleidingsgamma. Diezelfde kennis leidt tot steeds betere adviezen die wij op individueel niveau kunnen geven, zowel aan een advies behoevende arts tot een consument.

Vitakruid staat elke dag op grote schaal in contact met professionals in het veld.

Tevens wordt wetenschappelijk onderzoek elke dag bijgehouden. Dit zet Vitakruid in een unieke positie om producten te ontwikkelen die het huidige aanbod ontstijgen. Met als belofte: er mag nooit een rationele reden zijn om voor een ander voedingssupplement dan Vitakruid te kiezen.

Met dit als fundament kiest Vitakruid er ook bewust voor om geen verkoopafdeling te starten of accountmanagers in dienst te nemen. Een gezondheidsprofessional kiest voor Vitakruid op basis van rationele pijlers als kennis, biologische beschikbaarheid, dosering, werkzaamheid en prijs. Daar hoeft geen accountmanager tussen te zitten, wat weer scheelt in kosten en dat is terug te vinden in onze prijzen.

Met vriendelijke groet, 

Bob van Inge

Directeur / Eigenaar Vitakruid

Celinda ten Brink

Voorheen eigen sportschool; 'Celinda's Studio'. Momenteel beheerster van verschillende websites over gezondheid. Orthomoleculaire Detoxcoach, Living Fit Consultant en Orthomoleculaire Kindercoach. Mijn missie; 'Gezonde voeding als beste medicijn'.

Back To Top