skip to Main Content

Prikspijt

Prikspijt

Prikspijt is het woord van 2021

De betekenis van ‘Prikspijt’ kun je op twee manieren opvatten.

Je hebt spijt omdat je  je niet hebt laten vaccineren of juist omdat je je  wel hebt  laten vaccineren. Wat mij betreft een lastig woord. Je moet er steeds een uitleg bij geven als je zegt dat je prikspijt hebt! ‘Ben je voor of ben je tegen?’

Prikspijt maakt de polarisatie in de samenleving wel weer duidelijk.  Een woord met twee tegengestelde betekenissen.  Een woord dat laat zien hoe pro-vaccers en anti-vaccers lijnrecht tegenover elkaar staan.

Heb jij prikspijt omdat je wel of niet bent gevaccineerd?

Inmiddels is ruim 85% van de Nederlanders gevaccineerd. En dat worden er waarschijnlijk, noodgedwongen,  meer want: . ‘Als jij je niet dubbel  vaccineert mag jij niet meedoen in deze samenleving’. Een QR code en anders word je buitengesloten. Mag je jouw werk niet meer doen, de deur niet meer uit en ben je een gevaar voor de samenleving. Aan de andere kant komt een groot deel van de Nederlanders steeds meer in verzet tegen alle maatregelen. Men pikt het niet meer. Het duurt al te lang.  Begrijpelijk! Dat vreedzaam bedoelde  demonstraties soms uit de hand lopen, meestal door relschoppers en sensatiezoekers, en vervolgens eindigen in vechtpartijen en geweld, is helaas het gevolg.

Virus

Er zijn allerlei redenen om te  vaccineren en ook om je  juist niet te vaccineren.

Corona is een heel slim  en onvoorspelbaar virus.

Gevaccineerden,  die dachten na een prik veilig te zijn voor het virus, voelen zich bedrogen. Nu blijkt dat ze ook gewoon  Corona, in mindere mate dan wel,  kunnen krijgen en het virus  kunnen verspreiden. Dit was van te voren niet bekend of werd niet verteld! Een prik, toen werden het er twee en nu moet je een booster prik halen. Waar stopt dit? Hebben deze gevaccineerden  prikspijt?

Ongevaccineerden die heel ernstig ziek worden en zelfs op het IC komen te liggen, anderen hebben besmet of langdurig ziek zijn hebben misschien  ook prikspijt. ‘Had ik me toch maar laten vaccineren’.

Je hoort dat je minder ernstig Corona krijgt, na een vaccinatie maar daarbij weet ik dat mensen juist door een vaccinatie ernstig ziek zijn geworden! Wat is wijsheid? Iedereen zou deze keuze zelf moeten kunnen en mogen maken.

Momenteel  heeft men te maken met een enorme, onverklaarbare oversterfte, die los staat van Corona.  Stel je eens voor dat dit toch door vaccinatie komt? Het is mogelijk!

Pieter Omzigt heeft in een motie gevraagd naar onderzoek. Deze werd aangenomen, maar tot nu toe wordt er niets mee gedaan.

Is blijven vaccineren de oplossing?

Vaccineren zou moeten helpen om het virus te bestrijden.  Hoe kan het dan dat er toch dagelijks zoveel besmettingen zijn? Dit stopt niet!Vaccinatie

Corona blijft muteren, steeds een andere variant.

Ondanks dat ik gezond leef, vertrouw op mijn eigen immuunsysteem, heb ik me uiteindelijk toch laten vaccineren. Simpelweg om die QR code, uit eenzaamheid, om ‘scheve’ gezichten te voorkomen.  Om bijvoorbeeld mijn kleinkinderen ‘veilig’ te kunnen bezoeken. En om  weer eens naar de bios of een concert te kunnen.

Daarbij weet ik ook dat uiteindelijk iedereen ziek kan worden! Het bekende verhaal van: ‘Hoe kan dat nou, hij/zij leefde zo gezond, sportte altijd, rookte of dronk niet en…..’. Misschien ligt het aan de genen van die persoon?

Het is een gegeven dat mensen met een ongezonde leefstijl, of onderliggende ziekte degenen zijn die een grote kans hebben om erg ziek te worden en op het IC te belanden. Ze hebben weinig weerstand.

Of ik nu prikspijt heb? Alsnog gaat Nederland in Lockdown.  De eenzaamheid blijft. Ik houd me hoe dan ook aan de regels, maar het duurt nu wel erg lang!

Een mooie uitspraak vind ik : ‘De angst om te sterven door het virus heeft geleid tot het niet meer durven leven’.

Alles is nu al zo onzeker en hoe dan over een aantal jaren als men echt weet  en ervaart  wat de bijwerkingen zijn? Die zullen er  ongetwijfeld zijn. Dat is gewoon bij elke medicatie of vaccinatie. Gelukkig geldt dit niet voor iedereen.

Vaccinatie

Helaas werkt men met getallen wat de besmettingen betreft en niet met het aantal mensen dat werkelijk (dood)ziek is door Corona.

Hoeveel mensen komen er achter dat ze Corona hebben omdat ze zich, door omstandigheden, moesten laten testen? Ze voelden zich kiplekker! Waren niet eens ziek!  Ik ken er genoeg. Toch tellen ze mee.

Dat operaties niet doorgaan en de ziekenhuizen het niet aan kunnen  is een  heel ander verhaal.

De schuld ligt niet bij de mensen die niet gevaccineerd zijn.

Meeste ongevaccineerden  zijn hele gezonde mensen, met een pure leefstijl, waar ze achter staan.

Daarbij betreft een groot deel van de IC opnames dubbel gevaccineerden.

Ziekenpersoneel heeft het heel zwaar en wordt onderbetaald. Voor mij zijn het helden en verdienen ze een topsalaris.

Verder zijn er  in de loop der jaren ziekenhuizen gesloten.

Epiloog:

Pas goed op je medemens,  geliefden en jezelf

Neem je verantwoordelijkheid

Gebruik je gezonde verstand bij wat je doet

Eet gezond en gevarieerd

Wees respectvol naar elkaar toe

Beweeg voldoende en ga de buitenlucht in.

Was je handen en houd afstand

Zorg dat je voldoende vitamine C, D en Zink binnenkrijgt. Eventueel via voedingssupplementen.

Neem een Multivitamine

Vitakruid biedt ook een weerstand bundel aan. Zo heb je de Multi Weerstand Basis  en de Multi Weerstand Advanced.

Met deze bundels heb je alles bij elkaar wat je nodig hebt voor een goede weerstand.  Let wel dat gezonde voeding op de eerste plaats komt!

 

 

Back To Top