skip to Main Content

Gebufferde Vitamine C van Vitakruid

Gebufferde Vitamine C Van Vitakruid

Vitamine C van Vitakruid, een krachtige immuniteitsformule.

Ik wil je graag wat meer vertellen over de gebufferde vitamine C van Vitakruid. Een zeer krachtige en uitgebalanceerde formule. Anders dan alle andere vitamine C.

Vitamine C-Griep1. De gekozen vorm van Vitamine C

Wij kunnen zelf geen vitamine C aanmaken. Dit moeten we halen uit onze voeding.  Vooral  door onze leef- en eetgewoontes kunnen we best wat extra vitamine C gebruiken. Zeker in deze tijd van corona.

De gebufferde vorm (calcium/magnesium ascorbaat) van vitamine C wordt zeer goed opgenomen, beter dan alle andere.

Vitamine C als calcium- en magnesium ascorbaat is gebonden aan calcium en magnesium en daardoor ontzuurd, gebufferd en milder voor de slokdarm en maagwand.

2. De toevoeging van OPC

OPC is een antioxidant  dat 20 maal krachtiger is dan vitamine C. Het vergroot de totale antioxidant capaciteit bij inname met vitamine C. Daarnaast is vastgesteld dat OPC net zoals quercetine de aanmaak van histamine remt.

3. De toevoeging van Quercetine

Quercetine is een uit planten afkomstige flavonol, die in de natuur meestal samen met vitamine C aangetroffen wordt. Deze natuurlijke kleurstof komt wijdverspreid voor in het plantenrijk en daarmee ook in voeding, vooral in de buitenschil van rode uien zijn grote hoeveelheden te vinden. Daarnaast is quercetine één van de krachtigste natuurlijke antioxidanten, die lichaamscellen beschermt tegen vrije radicalen. Het heeft zelfs een sterkere werking dan vitamine C.

4. De toevoeging van Mangaan, Zink en Koper

Zink is een essentieel sporenelement en is het tweede meest voorkomende sporenelement in ons lichaam. Zink heeft een positieve invloed op het immuunsysteem. Het is een cofactor in meer dan 300 enzymen die verschillende orgaanfuncties beïnvloeden en daarmee een secundair effect hebben op het immuunsysteem.

Zink en koper zijn antagonisten van elkaar. Een verhoogde suppletie van zink zorgt voor een verlaagde koperstatus. Dat is dan ook de reden dat deze twee in dit supplement zitten. Zink is betrokken bij de bescherming van cellen tegen schade door vrije radicalen op meerdere niveaus. Mangaan is een essentieel sportenelement dat voor allerlei biochemische reacties een noodzakelijke cofactor is.

5. Conclusie

Alle ingrediënten hebben los van elkaar al uitstekende kwaliteiten als antioxidant en daarmee een positieve invloed op het immuunsysteem. Tezamen zorgen ze voor een synergetisch immuun modulerend effect;

Een echte immuniteitsformule. Een maatschepje per dag volstaat.

Super Greens

Gebufferde vitamine C – 100 of 150 capsules

BESTELLEN

Voor 15.00 uur besteld; morgen in huis.

Back To Top