skip to Main Content

Etiketten Voedingssupplementen lezen

Etiketten Voedingssupplementen Lezen

Etiketten van voedingssupplementen lezen voordat je het koopt.

Een goed product weet je te herkennen door het etiket nauwkeurig te lezen. Als voorbeeld pak ik zomaar een potje Curcuma of Kurkuma uit de schappen van een drogist.

Ik lees het volgende;

  • Vulstoffen (calciumcarbonaat,
  • microkristallijne cellulose),
  • kurkuma (curcuma longa),
  • gelatine (rund/varken),
  • glansmiddel (magnesiumzouten van vetzuren),
  • stabilisator (siliciumdioxide).

Het ingrediënt dat als eerste genoemd wordt is het ingrediënt waar het meeste van is gebruikt.

In dit geval is dat “vulstoffen”. Daar zit je zeker niet op te wachten.

Pas als derde is dit product aangevuld met kurkuma, maar zoals je leest is dat gewoon kurkuma oftewel curcuma longa. Met andere woorden: het gaat om vermalen kurkumawortel , wat je gewoon voor een paar eurocent in de supermarkt of toko kunt kopen.

Op een ander potje lees ik als eerste verdikkingsmiddel, dan vulstof en bijna onderaan 5% curcuma longa extract. Ook dit product mag zich gewoon Curcuma noemen!Pillen

Laat je niet in de maling nemen door wat er voor naam op het potje staat maar lees eerst het etiket op de achterkant voordat je het product in je winkelmandje stopt.

Je koopt een Curcuma voedingssupplement omdat je hebt gehoord of ervaren wat de heilzame werking ervan is en de vele gezondheidsvoordelen zijn. Lees hierover mijn blog.  Helaas is het zo dat veel producten niet opleveren wat je ervan verwacht en je die net zo goed direct door de plee kan spoelen.

 

Celinda ten Brink

Voorheen eigen sportschool; 'Celinda's Studio'. Momenteel beheerster van verschillende websites over gezondheid. Orthomoleculaire Detoxcoach, Living Fit Consultant en Orthomoleculaire Kindercoach. Mijn missie; 'Gezonde voeding als beste medicijn'.

Back To Top