skip to Main Content

E-nummers en immuunsysteem

E-nummers En Immuunsysteem

‘Wat zit er in uw eten’,

Boekje E-nummers

KLIK OP HET BOEK VOOR MEER INFO

 het handige en informatieve gidsje over alle E-nummers.

De boodschap van dit boekje is duidelijk; er wordt te makkelijk met de kwaliteit van ons eten gemanipuleerd om kleur, smaak, smeerbaarheid, versheid en houdbaarheid te beïnvloeden. Dit heeft nadelige gevolgen voor onze gezondheid.

De voedingsindustrie speelt voornamelijk in op onze haastige levensstijl. Niets makkelijker dan om snel een kant-en-klare maaltijd in de magnetron te schuiven. Of een zogenaamde exotische maaltijd op tafel te zetten waar pakjes vol E-nummers voor de smaak aan zijn toegevoegd. Helaas heeft alles wat ingeblikt, in (plastic) zakjes, pakjes en potjes gesopt is totaal niets meer met gezonde voeding te maken.

We gaan gelukkig steeds meer beseffen hoe belangrijk pure en gezonde voeding is voor ons immuunsysteem.

Veel producten  staan echter bol van chemische stoffen die onze gezondheid niet ten goede komen en wel met alle nadelige gevolgen van dien zoals; overgewicht, chronische ziektes, moeheid, darmklachten, hart- en vaatziektes, slecht functioneren van de organen en een slecht immuunsysteem. We zijn vatbaarder voor virussen en ziektes.

Deze additieven, E-nummers,  komen niet zomaar in onze voeding terecht maar zijn doelbewust toegevoegd.

Sowieso om een mooie kleur, langere houdbaarheid, lekkere smaak etc. maar ook omdat dat nu eenmaal goedkoper en efficiënter is dan het gebruik van natuurlijke (biologische) producten. Helaas, en erger nog, omdat onze smaakpapillen aan een bepaalde mate van zout en zoetigheid gewend zijn geraakt en dat komt de voedingsindustrie financieel ten goede.

Zoetigheid wordt ons met de paplepel ingegoten.

Denk hierbij zelfs aan baby melkpoeder en fruit en groente hapjes in potjes van diverse merken!! Snoepje voor een pijntje, een ‘zoethoudertje’, de naam zegt het al,  of beloning voor…wat dan ook. “Als jij jouw bordje netjes leegeet krijg jij straks een lekker toetje…”.

Ook worden we met light producten, of zogenaamd “geen suiker toegevoegd’ etc. in de maling genomen. We denken dat ze minder calorieën bevatten maar helaas zitten ze vol met ongezonde chemische zoet- en kleurstoffen.

Bedenk eens dat wat je eet moet worden verteerd, om zich vervolgens te verplaatsen in onze organen, cellen en de rest van ons lichaam. Wat overblijft zal pas na 24 of langer ons lichaam verlaten. Intussen kunnen de additieven flinke schade aanrichten je lichaam.

Nu zal niemand, tenzij je e.o.a. voedselallergie hebt, direct ziek worden van bewerkte voeding en toevoegingen, maar bij veel inname kan het bij een ieder op den duur schadelijk zijn voor je gezondheid.

Wat zit er in uw eten is er om eens te onderzoeken hoe het nu zit met alle E-nummers in onze voeding.

In het boekje zijn de E-nummers in drie categorieën verdeelt nl.:

Wat zit er in uw eten

KLIK OP HET BOEK VOOR MEER INFO

  • Groen; een additief wat tot op heden als onschuldig wordt beschouwd.
  • Oranje; een additief waarover tegenstrijdige wetenschappelijke analyses bestaan
  • Rood; dit additief moet je echt vermijden!

Zelf zou ik voor de zekerheid producten met E-nummers zoveel mogelijk mijden. 

In dit geval zeker producten waar een paar E-nummers in zitten. Hoe langer het etiket op de verpakking, hoe ongezonder het product. Let wel dat niet elk E-nummer bij voorbaat ongezond is.

De voedselindustrie

In de voedselindustrie gaat het helaas niet altijd in de eerste plaats om onze gezondheid. Vaak komt de omzet/productie op de eerste plaats.

Wat mij overigens opvalt is dat de vermeldingen op verpakkingen steeds kleiner worden en ( haast ) onleesbaar. Doen ze dat expres?  Of komt het omdat er zoveel ingrediënten (E-nummers) op een klein etiketje moeten passen?

klik op de afbeelding voor boeken over het immuunsysteem

KLIK OP DE AFBEELDING VOOR MEER INFO

Het is tijd om te veranderen en bewust te kiezen voor je gezondheid!

Veel gezondheid en wijsheid,

Celinda ten Brink

 

Back To Top