skip to Main Content

Detoxen, waarom en hoe.

Detoxen, Waarom En Hoe.

Detoxen, waarom en hoe? 

Het zijn bizarre tijden waarin wij nu leven. Steeds duidelijker wordt het dat we moeten werken aan onze gezondheid en ons immuunsysteem moeten versterken.

Dit doen we door zoveel mogelijk gezonde en pure voeding tot ons te nemen en eventuele tekorten aan te vullen met voedingssupplementen.

Een detox kuur helpt hierbij ook om ons lichaam te ontdoen van alle toxines die zich in de loop der jaren hebben opgehoopt.  Ik noem het ‘mijn lichaam resetten’. Dit doe ik  meestal bij aanvang van een nieuw seizoen, zo’n 4 x per jaar. Deetox consulente diploma

We hebben hier te maken met 4 seizoenen.

Waar ik geboren ben (op Curaçao) was er altijd zon en weinig of geen wisselingen in de natuur en temperatuur. Heel soms een tropische regenbui, wat ik toen heerlijk vond! Het eiland werd gelijk weer prachtig groen.  Ik kende in mijn jeugd geen zomer of winter. Elke dag was eigenlijk hetzelfde.

Hier in Nederland moet je blijven omschakelen. Zomer, herfst, winter en lente. Ook je lichaam krijgt voortdurend met deze veranderingen van de natuur te maken. Ook qua voeding. In de zomer eten we weer anders dan bijvoorbeeld in de winter.

Ik wil je wel vertellen dat detoxen niet altijd perse een kuur hoeft te zijn maar het helpt wel bij het omschakelen.

Ons lichaam is, bij een gezonde levensstijl, goed in staat om ongewenste toxines, die ons ziek kunnen maken, op te ruimen.

Helaas krijgen we steeds meer giftige stoffen binnen, o.a. via onze voeding en de lucht die we inademen.

Zie detoxen als een  ‘time out’, een pas op de plaats.  Een reiniging. Neem je voedingspatroon eens een tijdje goed onder de loep. Vraag jezelf af of je wel gezond leeft, eet enbeweegt.

Wat kan je beter laten staan voor jouw gezondheid en wat zou je meer kunnen eten of drinken? Groente en fruit bijvoorbeeld en misschien meer water? Dit is voor iedereen verschillend. Meestal weet je zelf wel wat je uit je menu zou moeten schrappen of juist toevoegen.

Detoxen is geen afslankmethode, hoewel het best kan helpen. Je gaat je namelijk bewust worden van wat je eet, dat is tenminste de bedoeling. Na een detox periode voel je je fitter en kun je een nieuwe start maken.

Hoe eet jij?

Detoxen kan ook bewustwording betekenen. Ga eens voor jezelf na wat je te veel of juist te weinig eet. Eet je wel gezond? Krijg jij wel de nodige voedingstoffen binnen? Is het misschien nodig om tekorten aan te vullen met voedingssupplementen?  

Er zijn vele boeken, programma’s en methodes die je kunnen helpen bij  het detoxen. Je kunt mij ook altijd om advies vragen.

Een periode van vasten of detoxen kan je een hoop gezondheid opleveren.

LEESVOER OVER DETOXEN, VASTEN  EN ONTGIFTEN

Back To Top