skip to Main Content

Corona virus en immuunsysteem

Corona Virus En Immuunsysteem

De wereld staat op zijn kop door het Corona virus.  Al maanden houdt dit ons in de greep. Moeten we elkaar voortaan zoveel mogelijk mijden en anderhalve meter afstand houden? Wordt internet de manier om contacten te leggen en te communiceren? Zowel zakelijk als privé? Is dit de waarheid of  allemaal hysterie en onnodig?

Er is door dit ‘gedoe’ inmiddels veel eenzaamheid en financiële ellende onder ons.  Er wordt vanuit huis gewerkt, indien mogelijk, en velen zitten zelfs zonder werk en inkomen. Persoonlijke contacten blijven uit, en mogen vaak gewoonweg  niet, wat voor veel verdriet en gemis kan zorgen.  Zelfs de dagelijkse boodschapjes doen is een gedoe. We hebben er allemaal mee te maken, de een iets meer dan de ander.  Is dit onze toekomst?

Het is crisis.

Tot nu toe wordt aangenomen dat het virus is ontstaan op een markt met veel verschillende levende dieren, ook huisdieren, in Wuhan. Ze worden geslacht waar je bij staat. Ik kan me er wel iets bij voorstellen als je de wantoestanden en het dierenleed op zo’n markt ziet. Je maag draait er van om. Een grote hel voor dieren waar ze worden gezien als producten en niet als levende wezens.  Onbegrijpelijk dat mensen zoiets überhaupt willen en het is toegestaan. Ondertussen draait deze markt op volle toeren.  Mondkapje voor, handschoenen aan, en dat meestal ook niet, en weer verder met dieren mishandelingen en wreedheden. Wuhan is overigens niet de enige markt waar dit gebeurd! Helaas.

Er is een spreekwoord; ‘Verbeter de wereld maar begin bij jezelf”.

Wat kunnen wij doen?

 • Allereerst respectvol omgaan met de natuur en alles wat leeft.
 • Geen  intensieve vee-industrie meer waar duizenden dieren op elkaar gepropt zitten in megastallen. Denk daarbij o.a. aan de varkenspest, Q-koorts en vogelgriep die wij hier hebben gehad.
 • Ook nu is er o.a. een corona uitbraak in Nederland bij verschillende Nerts fokkerijen. Wel eens gezien hoe deze dieren daar op elkaar leven op gaas?
 • De Nertsen, die al geen leven hadden, worden vergast en vervolgens worden er weer nieuwe diertjes gefokt en begint het leed van voor af aan. Volgende zullen de konijntjes zijn, die op de zelfde manier leven voor een leuk zacht konijnenvrachtje. En dat is niet alles.
 • De slachterijen, een massaproductie met de gevolgen van dien. Mag het een onsje (kilootjes) minder zijn alsjeblieft? Per dag, per week per maand dan?
 • Misschien moet vlees eens duur worden betaald. En een etiket erop, net als bij sigaretten. ”JE MAAKT HIERVOOR EEN DIER DOOD”. Eet smakelijk.

Door ons aan opgelegde regeltjes te houden van het RIVM zouden we dit virus te boven komen. Zeggen ze. Toch laten ze naar mijn mening wel een paar hele belangrijke steekjes vallen en heb ik mijn vraagtekens. Mijn punten zijn;

 • Beter zorgen voor-,  en met respect omgaan met alles wat leeft? Mens, dier en de natuur.
 • Gezonde voeding en gezonder leven? Waarom wordt dat niet gepromoot? Voeding is niet alleen lekkere ‘vulling’ om trek of honger te stillen. Weet wat je eet!

Daarom vind ik nog altijd dat er een vak ‘GEZONDHEID’ moet komen op school.Celinda ten Brink Orthomoleculaire kindercoach

 • Duidelijk is dat mensen met weinig weerstand en een ongezonde  leefstijl en overgewicht sneller ziek worden.
 • Toch worden er gewoon veel producten verkocht in de supermarkt, die ziektes kunnen veroorzaken. zoals o.a. obesitas.
 • Moet gezonde voeding duur worden betaald?
 • Waarom zijn voedingssupplementen niet op recept verkrijgbaar, maar wel medicijnen met de nodige bijwerkingen?
 • Denkt ‘men’ aan vaccins en niet aan de preventieve zorg?

Farmaceutische industrie

Buiten dat er enorm veel goeds wordt gedaan, gaat het vaak over macht en geld in de farmaceutische industrie. De multimiljonairs der aarde staan aan het hoofd van deze industrie en ook Censuur viert momenteel hoogtij. Video’s en berichten die kritiek of vraagtekens hebben over de ernst van het Corona Virus en de behandelwijze worden verwijdert van internet.

Een goed vaccin is niet zo ‘een twee drie’ gevonden en kan zelfs levens gevaarlijk zijn op langer termijn. De eventuele bijwerkingen zijn nog niet bekend. Normaal gaan daar jaren van onderzoek en testen vooraf. Achteraf kan het voor veel leed zorgen. Moge duidelijk zijn dat alles wat uit onnatuurlijke bron in je lichaam komt achteraf vaak een negatieve reactie geeft. Ons lichaam kan dat niet zo goed verwerken.

Maar hoe zit het dan met het versterken van je immuunsysteem? 

Een gezond lichaam is minder vatbaar voor virussen.  Mocht je het virus toch krijgen kan jouw lijf dat veel beter aan. De belangrijkste supplementen zijn toch wel Vitamine C, D, Selenium en Zink.

Klik voor bestellen of meer informatie op de afbeelding van het supplement.

Buiten gezonde voeding is extra Gebufferde Vitamine C  mijn advies voor het ondersteunen van je weerstand.

Goedgekeurde gezondheidsclaims:

 • Vitamine C, koper en zink hebben een positieve invloed op het immuunsysteem
 • Vitamine C bevordert de weerstand tijdens en na fysieke inspanning
 • Vitamine C, koper, zink en mangaan zijn antioxidanten die een bijdrage leveren bij het wegvangen van vrije radicalen en daarmee gezonde cellen en weefsels helpen beschermen
 • Vitamine C werkt als antioxidant voor vitamine E en brengt deze weer in actieve vorm
 • Zink is goed voor het skelet, celdelingsproces, gezichtsvermogen, de concentratie, haren, nagels en de vruchtbaarheid van de man
 • Koper ondersteunt het ijzertransport in ons lichaam
 • Mangaan is goed voor de botaanmaak
 • Calcium en magnesium zijn goed voor het celdelingsproces en zenuwstelsel

** Voorlopig toegestane gezondheidsclaims (on hold):

 • OPC heeft een antioxidatieve werking en beschermt gezonde cellen en weefsels tegen vrije radicalen
 • OPC ondersteunt de gezondheid van hart en bloedvaten

Vitamine C

 

 

Vitamine D3 VitakruidVitamine D

Goedgekeurde gezondheidsclaims:

 • Vitamine D bevordert een goed calciumgehalte in het bloed, is goed voor de calciumhuishouding en verhoogt de calciumopname in de botten.
 • Vitamine D speelt een rol bij botaanmaak, is goed voor het skelet en voor het behoud van sterke botten.
 • Vitamine D is goed voor het celdelingsproces en speelt een rol in weefselgroei en ontwikkeling.
 • Vitamine D heeft een positieve invloed op het immuunsysteem.
 • Vitamine D is goed voor de spieren en sterke tanden.

Zink-Methionine & KoperZink-Methionine-Koper

Zink en koper noemen we immuniteitsmineralen!

Misschien is zink wel het belangrijkste sporenelement voor het menselijk lichaam. Het mineraal speelt een rol in talloze biochemische processen, waaronder de eiwitsynthese, het immuunsysteem, het celdelingsproces en het gezichtsvermogen*.

De huidige crisis maakt echter dat we ons voornamelijk toespitsen op de effecten van het mineraal op de immuniteit. En die is aanzienlijk! Zo weten we vanuit de wetenschap dat zink een positieve invloed heeft op ons immuunsysteem, net als het mineraal koper in deze formule overigens.

Koper zorgt naast directe weerstandsondersteuning ook voor een beter ijzertransport, wat indirect weer een positieve weerslag heeft op de immuniteit*. We noemen zink en koper dan ook wel een ijzersterk team!

Bovendien hebben we van nature een verhoogde zinkbehoefte. Het menselijk lichaam bevat immers ongeveer twee tot drie gram zink, waarvan het merendeel te vinden is in de grote spieren. Hier wordt het essentiële sporenelement snel opgebruikt, waardoor we de voorraden ook adequaat moeten aanvullen.

Dagelijks zinkrijke voeding consumeren is dus het credo. Dit ogenschijnlijk makkelijke advies slaan we massaal in de wind. Niet moedwillig, de landbouwontwikkeling van de laatste decennia heeft er simpelweg toe geleid dat onze groenten en fruit maar liefst 60% minder vitaminen en mineralen bevat dan 20 jaar geleden.

Vegetariërs en veganisten

Vegetariërs en veganisten vormen een risicogroep voor het ontwikkelen van een ontoereikend zinkniveau. Plantaardig zink wordt immers slecht opgenomen door het lichaam in verhouding tot zinkbronnen op dierlijke basis. Zink suppletie is dus voor een grotere groep aan te raden dan je bij voorbaat zou aannemen.

De positieve invloed op het immuunsysteem en de natuurlijk verhoogde behoefte maken dit mineralen duo tot belangrijke bron voor suppletie. In tijd van een wereldwijde Corona veldslag, promoveren wij Zink methionine & Koper zelfs tot waardevol strijdcompagnon!

*Geoorloofde gezondheidsclaims

 • Zink is goed voor het skelet, celdelingsproces, gezichtsvermogen, de concentratie, haren, nagels en de vruchtbaarheid van de man
 • Zink draagt bij tot een normale DNA-synthese en een normaal testosterongehalte in het bloed
 • Zink helpt bij het opbouwen van lichaamseiwit
 • Zink voedt de huid
 • Zink draagt bij tot een normaal metabolisme van de macronutriënten en een normaal zuur-basemetabolisme
 • Zink en koper hebben een positieve invloed op het immuunsysteem
 • Zink en koper zijn antioxidanten
 • Koper is goed voor het bindweefsel in de huid en het zenuwstelsel
 • Koper bevordert de energiestofwisseling en de normale pigmentatie van de huid
 • Koper ondersteunt het ijzertransport in het lichaam

Inhoud: 90 vega capsules

S-Acetyl-l-GlutathionS-Acetyl-Glutathion Vitakruid

De hospik van onze strijdkrachten

In deze crisis zijn met name de radicalenvangers van belang. Voorbeelden hiervan zijn de vitaminen C, E en A. Deze strijdkrachten, of antioxidanten, raken bij hun strijd tegen de schadelijke radicalen gewond, ofwel geoxideerd.

Nu weten we van glutathion dat het nutrient een regenererend vermogen heeft voor zichzelf, maar zeker ook voor de waardevolle strijdkrachten om zich heen. Hierdoor krijgen onze innerlijke soldaten een tweede kans de strijd aan te binden met de immuniteitsbeschadigende radicalen.

De enige vorm die het lichaam opneemt

Uit onderzoek blijkt echter dat het lichaam regulier glutathion niet, of nauwelijks opneemt. Het maagdarmkanaal vernietigt het nutriënt gewoonweg. Zelfs doseringen van drie gram hebben geen verhoging van glutathionniveaus in het lichaam tot gevolg (zie grafiek hieronder). In tegenstelling tot s-acetyl-l-glutathion, dat het lichaam volledig absorbeert en in zijn geheel opneemt in de cellen.

Elke strijdmacht heeft een hospik nodig. Daarom is mijn advies het supplement S-Acetyl-L-Glutathion aan je suppletieleger toe te voegen

Inhoud: 30 vega capsules

Multi Dag & Nacht (Vrouw, Mama, Junior)Multi Dag & Nacht 2 x 90 Vitakruid

Een goede fundering vormt de basis

Een goede multivitamine is de basis, crisis of niet. Omdat dit fundament misschien nog niet bij iedereen bekend is geven we je een kleine opfrisser.

Cofactoren

Een multivitamine bevat namelijk zogenoemde cofactoren. Dit zijn basis nutriënten, zoals vitaminen en mineralen, die ondersteuning bieden bij elk biochemisch proces in ons lichaam. Voor een goede werking van het immuunsysteem is dit beroemde supplement dan ook essentieel.

Dag & Nacht varianten

Overdag hebben we hele andere nutriënten nodig dan ’s nachts. Bij het opkomen van de zon willen we scherp, energiek en geconcentreerd kunnen zijn. ‘s Nachts willen we vooral ondersteund worden in ons herstel. Suppletie met de juiste voedingsstoffen op de juiste momenten is uitermate belangrijk voor deze behoeften. Daarom bieden we als enige aanbieder je dit innovatieve concept van één dag- en nachttablet!

Inhoud: 2 x 30 tabletten

Klik voor bestellen of meer informatie op de afbeelding van het supplement.

 

Celinda ten Brink

Voorheen eigen sportschool; 'Celinda's Studio'. Momenteel beheerster van verschillende websites over gezondheid. Orthomoleculaire Detoxcoach, Living Fit Consultant en Orthomoleculaire Kindercoach. Mijn missie; 'Gezonde voeding als beste medicijn'.

Back To Top