skip to Main Content

Boost

Boost

‘Heb jij je boost al gehaald?’ ‘Wanneer ben jij aan de beurt?’ ‘Oh, ik heb een afspraak staan’. ‘Ja, ik ben gelukkig geboost!’

Zomaar wat uitspraken die ik regelmatig om me heen hoor, vooral op Facebook.  Maar natuurlijk ook: ‘Ik ben tegen’. ‘Ín mijn lijf geen vaccinaties’, ‘We pikken het niet meer en komen in actie tegen alle maatregelen!’ etc. Allemaal prima en begrijpelijk, maar waarom zouden we sowieso niet preventief te werk gaan? Beter zorgen voor onze gezondheid?

Stel dat  het volgende gevraagd wordt: ‘Heb jij voldoende groente en fruit gegeten vandaag?’ ‘De nodige vitamientjes binnen?’.  ‘Ben jij al buiten of in beweging geweest?’.  ‘Gestopt met roken, alcohol en/of ongezonde voeding?’

BoostBeetje rare vergelijking, maar het is eigenlijk niet oké als mensen je vragen of je wel voldoende geprikt bent. Of je je boost al hebt gehad.  En straks nummer 4 en 5? Vervolgens elk jaar weer? Dit kan nooit gezond zijn. We hebben op deze manier geen natuurlijk immuunsysteem  meer.   Je spuit hoe dan ook iets in je lichaam wat uiteindelijk, in veel gevallen,  niet nodig zou moeten zijn  en er simpelweg niet hoort.  Ik maak me vooral zorgen om kinderen en jong volwassenen. Hun hele immuunsysteem raakt op jonge leeftijd al in de war en daardoor zijn ze (later) vatbaarder voor andere ziektes.

Alle gesprekken gaan de laatste jaren alleen nog maar over Corona en vaccinatie. 

Het wel of niet. Die  verantwoordelijkheid  zou  iedereen,  uit respect voor  elkaar, zelf  moeten  kunnen nemen  op  wat  voor  manier dan ook. Indien nodig  met zelftesten.  Respect  is helaas ook wel  een ding  in onze maatschappij  en vaak  ver  te  zoeken.

Gezonde leefstijl is de beste boost en de eerste stap. 

Met een gezonde leefstijl c.q voeding versterk je je immuunsysteem.

Wat heeft een vaccinatie of boost voor zin als je vervolgens ongezond leeft?  Lak  hebt aan alle regeltjes?  Je blijft vatbaar voor het virus en kunt alsnog anderen besmetten. Ik kan niet vaak genoeg zeggen dat gevaccineerden  ook  corona kunnen krijgen en anderen kunnen besmetten.  In mindere mate dan wel, zegt men. Zelfs de extra boost blijkt je onvolledig te beschermen. Alle prikken geven tot nu een soort schijnveiligheid.

En die extra  besmettingen van de afgelopen tijd……… is dit niet elk jaar rond de winter? Mensen zijn extra vatbaar.  Donkere dagen en weinig  buiten. Dus voortaan elk jaar alles in lock down rond de feestdagen? Heet deze griep nu Omicron?  IHU is al gespot. En daarna? De prik werkt niet genoeg zoals werd voorspeld. Dus wil men maar doorgaan met prikken. Dat is, naar mijn mening, niet de oplossing.

Ondertussen wordt gezonde voeding steeds duurder. Helaas is ook de groenteman in de loop der jaren uit het straatbeeld verdwenen. Ze kunnen niet opboksen tegen de grote supermarkten waar alles te koop is! Daarbij mogen ze tot 20.00 uur open zijn. Dus daar ga je heen als je overdag een job hebt of na de maaltijd nog ergens trek in hebt.  Daar ligt  zelfs, zogenaamd,  bio groente, in plastic verpakt,  dat wel.

BoostNooit heb ik Hugo de Jonge horen zeggen dat we gezonder moeten gaan leven. Of heb ik iets gemist?  Daarvoor worden geen maatregelen genomen. Wel  dat we ons moeten laten vaccineren en boosteren. Ik ben er zeker niet tegen, maar ook niet voor.  Ligt aan de situatie waarin je zit, maar ik heb wel mijn vraagtekens. Conferenties leken  tot nu toe meer een soort brainwash.

1ste stap blijft preventief te werk gaan en gezond te leven.

Zeker is sowieso dat mensen met een ongezonde leefstijl, slecht immuunsysteem, obesitas,  onderliggende ziekte, meer kans hebben op ernstig ziek te worden. Benieuwd hoe Ernst Kuipers het gaat doen. Besmetting cijfers gaan omhoog, naar mijn idee normaal in wintertijd.   Zeker met het weer van afgelopen weken. Weinig of geen zon en heel veel mist en regen.

Laten  we respectvol met elkaar  omgaan, de natuur en onze dieren.

In ons land alleen produceren we ongeveer 500 miljoen  dieren onder afschuwelijke omstandigheden en worden er zo’n 1.7 miljoen per dag geslacht.  Voor consumptie.  Ik kan soms misselijk worden van al het vlees dat in de supermarkt ligt.  En dat is, in mijn geval,  nog maar de supermarkt in mijn kleine dorpje. Laat staan in de rest van de wereld? Ondertussen is er weer een uitbraak van de vogelgriep.

Kwam Corona misschien ook niet van die vreselijke markt in Wuhan? Meningen zijn hier over verdeelt. De markt alleen al was een afschuwelijke  hel voor dieren.

Ik ondersteun mijn gezondheid  met supplementen.

Dat blijf ik, ondanks dat ik gezond leef en eet, vegetarisch, doen. Ik wil wel een extra boost met supplementen, zeker in deze tijd.

Voedingssupplementen kunnen een waardevolle toevoeging zijn bij een gezonde leefstijl. Het kiezen van een voedingssupplement is alleen net even wat anders dan het kiezen van een stuk fruit. Om de juiste keuze voor jouw persoonlijke situatie te maken is het belangrijk om te weten waar je op moet letten.  In het onbegrensde aanbod is namelijk nogal wat troep te vinden. Laat je  niet verleiden tot het kopen van goedkope supplementen van bepaalde huismerken. Hier geldt letterlijk Goedkoop is duurkoop.

Lees etiketten!

Laat je adviseren! 

Vitakruid heeft een uitgebreid  aanbod aan multivitaminen.

Lees je ook mijn andere blogs?

Boost je immuunsysteem

 

 

Back To Top